Single mannen vallen voor luxe om knappe vrouwen te versieren

By | november 10, 2010

woensdag 10 november 2010 – (Marleen De Geest) – De aantrekkingskracht tussen vrouwen en mannen is een hyper complex gegeven waarbij onze evolutionaire voorgeschiedenis nog steeds een doorslaggevende rol speelt. Zo zou er zelfs een verband bestaan tussen de vatbaarheid voor luxe bij single mannen en de aanwezigheid van een kortgerokte jonge vrouw.

[ad#ad1]

Mannen hebben meer oog voor luxeproducten als er een knappe en sexy vrouw in de buurt is, zo ondervond Kim Janssen van de School voor Massacommunicatie Research (departement sociale wetenschappen KULeuven).

Samen met collega’s uit Gent, Rotterdam en Amsterdam nodigde ze 130 jonge mannen uit in een onderzoekslaboratorium. De helft van hen werd onthaald door een sexy geklede jonge vrouw op pumps die haar lange haren vrij over haar schouders liet uitwaaieren. De andere helft kreeg dezelfde vrouw te zien maar zonder make up en met de haren samengebonden, ze droeg een jeans en een niets voorstellend bloesje.

De heren werden voor een computer geplaatst die hen telkens zes voorwerpen toonde, elk gedurende een seconde. Vijf voorwerpen waren neutraal en functioneel en een voorwerp was een luxe item als bv. een dure auto. Daarna moesten ze noteren welke voorwerpen ze hadden gezien.
De single mannen die verwelkomd waren door de sexy vrouw herinnerden zich opvallend vaker de luxe producten.

De mannen die een vaste relatie hadden werden weinig of niet door de aanwezigheid van het meisje beïnvloed.
Het onderzoeksresultaat blijkt alweer te kunnen worden verklaard door de evolutiebiologie.
Mannen die een partner kiezen, kijken uit naar een knappe jonge vrouw. Dat zou garant staan dat ze over goede genen beschikt en de zorgcapaciteit heeft om de kinderen groot te brengen. Vrouwen zoeken dan weer een partner die de kleintjes mogelijkheden kan bieden. Vandaag vertaalt zich dat in ambitie en financiële draagkracht. De man die oog heeft voor luxe objecten getuigt daarvan. En dus is het logisch dat de vrijgezel in aanwezigheid van een knappe jonge dame dit wil demonstreren, stelt Janssen.

Toch geeft ze toe dat cultuur en leergedrag het determinisme van de evolutionaire bagage doorbreekt. Hoewel meisjes zich toch aangesproken voelen door jongens die hun op een etentje trakteren.

Bron: Campuskrant KULeuven

[ad#ad3]

Een reactie achterlaten