Koop niks nieuws in oktober

Door | oktober 3, 2012

De hele maand oktober wordt in Nederland de Buy Nothing New Challenge gehouden. Doe mee en kijk of het jou ook lukt om een maand lang niks nieuws te kopen. Ruilen, delen, geven, huren, pimpen, lenen, repareren, zelf maken en tweedehands kopen is wél toegelaten.

Alle spullen samen kosten handenvol geld.
Ongemerkt koop je heel veel nieuwe spullen. Een paar koffiekoppen, een extra paar schoenen, benodigdheden voor een nieuwe hobby…. Alles bij elkaar kosten al deze niet strikt noodzakelijke aankopen je handenvol geld, en hebben ze een aanzienlijke milieu-impact. De organisatie van de Buy Nothing New-maand wil consumenten bewust maken van hun koopgedrag. Is het echt nodig om iets nieuws te kopen? Word je er gelukkiger van? En is kopen de enige optie?

Ontdek de alternatieven.
Door een maand niks te kopen, word je uitgedaagd om na te denken over alternatieven. Zo kun je spullen lenen, huren of delen. Je kunt ze ruilen of weggeven, repareren of opvrolijken. En koop je toch iets, dan vind je het product ongetwijfeld ook tweedehands. Op de website www.buynothingnew.nl vind je tips en suggesties. Doe je mee aan de Buy Nothing New-maand dan krijg je per mail de hele maand door nog meer tips. Het idee voor de Buy Nothing New-maand komt uit Australië, met de website www.buynothingnew.com.au.

Bron: www.genoeg.nl

 

Een reactie achterlaten